https://dam.beatvenues.be/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/f2/f24e87ed-12a8-4777-8d0b-86b5a34f86ab/peter-gabriel.jpg

Nieuwe muziek van Peter Gabriel, nieuwe RuPaul's Drag Race en Iron Maiden vereeuwigd op postzegel

Published on Fri 06.01.2023

Dermot Kennedy wil nieuwe 'Lord of the Rings' schrijven

Dermot Kennedy is een getalenteerde songwriter, en dat talent wil hij graag gebruiken om een boek te schrijven. Hij wil ooit graag een fantasyroman schrijven, in de stijl van ‘Lord of the Rings’. “Those are the books I fell in love with as a kid”, aldus Dermot Kennedy. “I love the idea of Tolkien - like, not even being here and spending all of his time in that world."
Vorst Nationaal ontvangt Dermot Kennedy op 26 maart. 

Iron Maiden vereeuwigd op postzegel

Postzegelverzamelaars én fans van Iron Maiden, goed opgelet! Deze week lanceerde de legendarische rockband 12 unieke Iron Maiden postzegels. Daarop staan livefoto’s die genomen zijn tussen 1980 en 2018, en uiteraard ook mascotte Eddie. “We’re all very proud that Royal Mail has chosen to honour the band’s legacy like this and we know our fans will feel the same way”, aldus bassist Steve Harris. De postzegels zijn helaas enkel in het Verenigd Koninkrijk te verkrijgen.
Op 13 juli staat Iron Maiden in het Sportpaleis.

Twee nummer één-albums voor Michael Bublé in hetzelfde jaar

Michael Bublé is erin geslaagd om in 2022 met twee nummer één-albums in de hitlijst van het Verenigd Koninkrijk te staan. Enkel Taylor Swift deed hem dat voor. ‘Higher’, het elfde album van de Canadese crooner, schoot in april vorig jaar meteen naar de hoogste plaats. Eind vorig jaar klom zijn klassieker ‘Christmas’ opnieuw naar nummer één, voor de vierde keer al sinds de release in 2011.
Michael Bublé speelt op 23 maart een concert in het Sportpaleis.

Nieuw seizoen 'RuPaul's Drag Race vandaag van start

In november lichtte RuPaul met de singles 'Star Baby' en 'Show Me That You Festive' al een tipje van de sluier op over haar nieuwe album 'Black Butta'.
Haar vijftiende album is de opvolger van 'Namura' dat in januari 2022 verscheen. Misschien is het toeval, maar vandaag start ook het vijftiende seizoen van de televisieshow 'RuPaul's Drag Race' waarbij RuPaul op zoek gaat naar 'America's next drag superstar'.
Op 9 november komt RuPaul's Drag Race Werq The World Tour 2023 naar de Lotto Arena. 

Peter Gabriel lost na 21 jaar nieuwe muziek

Peter Gabriel brengt vandaag - na 21 jaar! - nieuwe muziek uit. De single 'Panopticom' is de voorbode van een nieuw album dat later dit jaar verschijnt. Op de nieuwe single zijn Brian Eno (toetsen), David Rhodes (gitaar), Tony Levin (bas) en Manu Katché (drums) te horen. De release van 'Panopticom' net vandaag - bij volle maan - is geen toeval en een typische Peter Gabriel zet. Hij wil dit jaar bij elke volle maan een nieuw nummer uitbrengen.
Peter Gabriel komt op 6 juni naar het Sportpaleis.